Returnarea produselor

Pentru a evita eventuale neconcordante cu necesitatile dumneavoastra va recomandam sa achizitionati produsele comercializate pe site doar la recomandarea medicului.

Astfel, produsele achizitionate se pot returna doar daca prezinta defectiuni sau abateri de la caracteristicile prezentate sau declarate, pentru care comerciantul este obligat, la cererea consumatorului, sa le inlocuiasca, sa le refaca sau sa restituie contravaloarea acestora, potrivit dispozitiilor Ordonantei Guvernului nr. 21 1992 privind protectia consumatorului si Legii nr. 449 2003  privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

Dacă dintr-un anumit motiv nu sunteţi mulţumit cu produsele primite ,înștiințați-ne prin trimiterea unei solicitari.

Veți fi contactat pentru instrucţiuni legate de modul de returnare.

Dacă şi când veţi dori să plasaţi o nouă comandă, noi suntem gata să vă servim din nou.

Informaţiile importante privind returnarea de produse sunt:

Conform OUG 34/2014 art.9 aliniat 1, returnarea produselor se poate face în termen de 14 zile calendaristice de la preluarea acestora de către consumator.

Conform art. 13 aliniat 1 OUG 34/2014, suma care se rambursează in cazul returnării produselor include şi costul livrării dacă acest cost a fost suportat de consumator.

Potrivit art.14 aliniat 2 OUG 34/2014,consumatorul suportă costurile directe legate de returnarea produselor

Exceptie de la returnarea produselor, conform art.16 OUG 134/2014, fac:

-prestările de servicii

-furnizarea de produse personalizate conform specificaţiilor consumatorului

-furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de către consumator

-produsele livrate de catre ESMED prin personalul său autorizat la domiciliul consumatorilor, conform solicitării exprese de la aceştia

Puteti solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

Produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site. 

Puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii (in cazul in care produsul nu mai este disponibil.

Produs nefunctional in primele 48 ore (2 zile lucratoare) de la receptie. 

In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii scrise sau prin prezentarea la sediu in termen de 48 de ore de la primirea produsului

Produs in colet deteriorat. 

Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. In cazul in care se utilizeaza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.

Produse livrate gresit. 

In cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.

Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, CLIENTUL trebuie sa returneze produsul in ambalajul original, impreuna cu documentele insotitoare.

Returul produselor se face folosind aceeasi metoda de livrare utilizata la expedierea produselor catre dumneavoastra – firma de CURIERAT RAPID. Contravaloarea returnarii produselor se achita de catre CLIENT.

Produsele nu se returneaza catre VANZATOR cu ramburs.

In cazul in care se constata ca produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de lovituri, modificari fizice, zgarieturi, uzura, socuri electrice, socuri termice, accesorii lipsa,VANZATORUL isi rezerva dreptul de a efectua o expertiza tehnica prin care sa evalueze produsul, putand refuza inlocuirea produsului sau rambursarea valorii acestuia. VANZATORUL nu este responsabil pentru uzura rezonabila intervenita ca urmare a utilizarii produselor sau pentru situatia in care produsele au fost modificare sau reparate de catre CLIENT. Orice interventie din partea CLIENTului de orice natura avand ca scop modificarea repararea produsului atrage dupa sine pierderea garantiei oferite de catre VANZATOR.

Solicitarile de retur se notifica prin e-mail la adresa [email protected]