Termeni si Conditii

1. INTRODUCERE

Va recomandam sa cititi cu atentie toate clauzele de mai jos pentru folosirea site-ului in cele mai bune conditii.

www.somnusor.com (numit in continuare „SITE”) este administrat de ESMED GROUP S.R.L. cu sediul in Cluj Napoca , Str. Aleea Baita nr. , avand numarul de ordine in Registrul Comertului J12 616 2013, CIF 31292266.

2. TERMENI

VANZATOR: S.C. ESMED GROUP S.R.L. cu sediul in Cluj Napoca , Str. Aleea Baita nr. , avand numarul de ordine in Registrul Comertului J12 616 2013, CIF 31292266.

CLIENT: orice persoana (fizica sau juridica) care acceseaza SITE-ul in scopuri private sau profesionale si care a acceptat termenii si conditiile de utilizare ale prezentului SITE.

COMANDA: formularul electronic generat ca urmare a accesarii SITE-ului, prin care CLIENTUL isi exprima dorinta de a achizitiona un bun produs,

CONTRACT: COMANDA confirmata de catre VANZATOR, prin care VANZATORUL este de acord sa livreze CLIENTULUI bunurile produsele comandate, iar CLIENTUL este de acord sa le plateasca.

3. CONTRACT

Completand formularul de comanda de pe SITE, va dati consimtamantul ca datele cu caracter personal pe care le furnizati sa fie utilizate de catre VANZATOR in vederea facturarii si livrarii, urmand sa fie folosite in cadrul procesului de onorare a comenzii .

Odata ce ati completat formularul de inregistrare pe SITE si ati lansat COMANDA pentru un anumit produs, VANZATORUL va va contacta telefonic solicitandu-va confirmarea comenzii si a produselor pe care le-ati comandat in cazul in care ati optat pentru plata ramburs. Comanda lansata cu plata ramburs va fi onorata cu conditia ca aceasta sa fi fost confirmata telefonic de catre CLIENT. VANZATORUL nu poate fi tinut responsabil pentru nici un fel de prejudiciu cauzat CLIENTULUI ca urmare a neonorarii comenzii din motive ce exced vointei VANZATORUL.

Prin finalizarea COMENZII, CLIENTUL isi da consimtamantul pentru a fi contactat, prin orice mijloace pe care acesta i le-a pus la dispozitie, pentru aducerea la indeplinire a CONTRACTULUI, in orice situatie si ori de cate ori este necesar.

4. VALOAREA CONTRACTULUI

Pretul produselor este cel mentionat pe SITE la fiecare produs in parte, in momentul in care lansarii comenzii prin intermediul formularului

Toate preturile afisate pe SITE sunt in LEI si includ TVA.

5. MODALITATEA DE LIVRARE

Produsele comandate se vor livra GRATUIT pe teritoriul Romaniei, prin intermediul unei firme de curierat.

VANZATORUL nu poate fi considerat raspunzator in cazul in care livrarea    produselor comandate va fi intarziata din cauza lipsei de instructiuni precise cu privire la adresa de livrare sau destinatarului COMENZII, precum si in cazul in care firma de curierat este in imposibilitate de a va contacta la adresa indicata in COMANDA.

COMANDA LANSATA CU PLATA RAMBURS NU SE EXPEDIAZA DACA CLIENTUL NU POATE FI CONTACTAT TELEFONIC PENTRU CONFIRMARE.

Termenul de livrare al    produselor este :

– 1 zi lucratoare pentru Cluj-Napoca;

– 1-2 zile lucratoare pentru alte localitati din tara.

• sambata, duminica si in zilele libere legale nu se efectueaza livrari

Comenzile transmise vineri pana in ora 15:00 vor ajunge luni.

In cazul comenzilor efectuate dupa ora 15:00, termenul de livrare se prelungeste cu o zi lucratoare. Comenzile transmise in ziua de vineri dupa ora 15:00, sambata si duminica, vor fi prelucrate si expediate luni, cu livrare in 24 – 48 de ore.

COSTURILE DE LIVRARE SUNT ACOPERITE DE CATRE VANZATOR

VANZATORUL nu poate fi considerat raspunzator in cazul in care livrarea    produselor comandate va fi intarziata din cauza lipsei de instructiuni precise cu privire la adresa de livrare sau destinatarul COMENZII, precum si in cazul in care firma de curierat este in imposibilitatea de a va contacta telefonic sau la adresa indicata in COMANDA.

VANZATORUL va efectua livrarea produselor exclusiv pe teritoriul Romaniei.

6. MODALITATEA DE PLATA

VANZATORUL va accepta plata prin transfer bancar, online cu card bancar, depunerea in numerar a contravalorii produselor in contul bancar sau ramburs la livrarea comenzii de catre firma de curierat.

In toate aceste cazuri, VANZATORUL va emite catre CLIENT o factura pentru bunurile produsele ce urmeaza a fi livrate, obligatiile CLIENTULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii in conformitate cu legislatia in vigoare.

In cazul in care doriti sa efectuati plata prin transfer bancar sau prin depunerea contravalorii produselor in numerar in LEI in contul VANZATORULUI, datele necesare sunt comunicate pe factura in baza careia se efectureaza plata.

Dupa efectuarea platii prin transfer bancar sau depunerea de numerar in cont, va rugam sa ne transmiteti dovada platii pe adresa [email protected]

Daca ati optat pentru metoda de plata “Online prin card bancar” este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput niciun comision!

În cazul livrarii    prin intermediul unei firme de curierat, cu plata ramburs, este interzisa deschiderea coletului inainte de achitarea contravalorii produsului.

Este obligatia VANZATORULUI ca bunurile produsele livrate sa fie ambalate corespunzator si sa asigure transmiterea documentelor insotitoare catre CLIENT.

In cazul in care constatati deteriorarea ambalajului la primirea coletului, aveti posibilitatea sa refuzati receptia lui.

7. POLITICA DE RETURNARE

Pentru a evita eventuale neconcordante cu necesitatile dumneavoastra va recomandam sa achizitionati produsele comercializate pe site doar la recomandarea medicului.

Astfel, produsele achizitionate se pot returna doar daca prezinta defectiuni sau abateri de la caracteristicile prezentate sau declarate, pentru care comerciantul este obligat, la cererea consumatorului, sa le inlocuiasca, sa le refaca sau sa restituie contravaloarea acestora, potrivit dispozitiilor Ordonantei Guvernului nr. 21 1992 privind protectia consumatorului si Legii nr. 449 2003  privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

Dacă dintr-un anumit motiv nu sunteţi mulţumit cu produsele primite,înștiințați-ne prin trimiterea unei solicitari de aici.

Veți fi contactat pentru instrucţiuni legate de modul de returnare.

Dacă şi când veţi dori să plasaţi o nouă comandă, noi suntem gata să vă servim din nou.

Informaţiile importante privind returnarea de produse sunt:

Conform OUG 34/2014 art.9 aliniat 1, returnarea produselor se poate face în termen de 14 zile calendaristice de la preluarea acestora de către consumator.

Conform art. 13 aliniat 1 OUG 34/2014, suma care se rambursează in cazul returnării produselor include şi costul livrării dacă acest cost a fost suportat de consumator.

Potrivit art.14 aliniat 2 OUG 34/2014,consumatorul suportă costurile directe legate de returnarea produselor

Exceptie de la returnarea produselor, conform art.16 OUG 134/2014, fac:

-prestările de servicii

-furnizarea de produse personalizate conform specificaţiilor consumatorului

-furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de către consumator

-produsele livrate de catre ESMED  prin personalul său autorizat la domiciliul consumatorilor, conform solicitării exprese de la aceştia

Puteti solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

Produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site.

Puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii (in cazul in care produsul nu mai este disponibil.

Produs nefunctional in primele 48 ore (2 zile lucratoare) de la receptie.

In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii scrise sau prin prezentarea la sediu in termen de 48 de ore de la primirea produsului

Produs in colet deteriorat.

Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. In cazul in care se utilizeaza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.

Produse livrate gresit.

In cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.

Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, CLIENTUL trebuie sa returneze produsul in ambalajul original, impreuna cu documentele insotitoare.

Returul produselor se face folosind aceeasi metoda de livrare utilizata la expedierea produselor catre dumneavoastra – firma de CURIERAT RAPID. Contravaloarea returnarii produselor se achita de catre CLIENT.

Produsele nu se returneaza catre VANZATOR cu ramburs.

In cazul in care se constata ca produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de lovituri, modificari fizice, zgarieturi, uzura, socuri electrice, socuri termice, accesorii lipsa,VANZATORUL isi rezerva dreptul de a efectua o expertiza tehnica prin care sa evalueze produsul, putand refuza inlocuirea produsului sau rambursarea valorii acestuia. VANZATORUL nu este responsabil pentru uzura rezonabila intervenita ca urmare a utilizarii produselor sau pentru situatia in care produsele au fost modificare sau reparate de catre CLIENT. Orice interventie din partea CLIENTului de orice natura avand ca scop modificarea repararea produsului atrage dupa sine pierderea garantiei oferite de catre VANZATOR.

Solicitarile de retur se notifica prin e-mail la adresa [email protected]

8. GARANTIA PRODUSELOR

Produsele cumparate prin intermediul acestui site beneficiaza de garantia obisnuita oferita de producator. Produsele din magazinul www.somnusor.com au un termen de garanție de 12 luni. Fiecare produs va fi insotit de certificatul de garantie al producatorului, care se ocupa direct sau prin reprezentantii sai de service-ul produsului. In cazul in care observati, in termenul prevazut in certificatul de garantie, o neconformitate a produsului achizitionat de pe www.somnusor.com va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa [email protected].Orice interventie asupra produsului, de orice natura, avand ca scop modificarea repararea produsului atrage dupa sine pierderea garantiei.

9. DECLINAREA RESPONSABILITATII

Orice reclamatie va fi adusa la cunostinta www.somnusor.com in maximum 24 de ore de la receptionarea produselor, urmand ca aceasta sa fie transmisa furnizorului produselor respective, spre solutionare. Toata responsabilitatea acestor defectiuni si repararea lor revine in sarcina furnizorului si service-ului autorizat de acesta. Toate produsele (cand este cazul) sunt insotite de certificatul de garantie original emis de furnizorul nostru.

In cazul in care produsele nu se pot livra sau sufera defectiuni pe parcursul livrarii, clientul poate cere returnarea imediata a sumelor incasate deja de societatea ESMED GROUP S.R.L., dar nu si alte despagubiri.

Fiind de acord cu acest document, clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri.

Valoarea maxima a obligatiilor societatii ESMED GROUP fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de societate de la acest client.

10. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca aceasta neexecutare este cauzata de un eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

11. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE A DATELOR PERSONALE

Prin date cu caracter personal se inteleg orice informatii referitoare la o persoana fizica.

VANZATORUL va colecta, stoca, procesa si sau utiliza datele personale furnizate de CLIENT in scopul administrarii si ducerii la indeplinire a CONTRACTULUI incheiat intre VANZATOR si CLIENT.

VANZATORUL se obliga sa respecte dispozitiile Legii nr. 677 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicata in Monitorul Oficial nr. 790 12.12.2001.

Pentru aducerea la indeplinire a CONTRACTULUI, VANZATORUL va transmite datele cu caracter personal culese de la CLIENT catre firma de curierat care efectueaza livrarea    produselor.

CLIENTUL are dreptul de a solicita in orice moment corectarea, modificarea, stergerea sau blocarea datelor sale personale.

VANZATORUL nu solicita si nu stocheaza in nici un fel informatii cu privire la cardurile bancare ale CLIENTULUI.

VANZATORUL se obliga ca datele cu caracter personal colectate de la CLIENTI sa fie utilizate numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, transfere etc. baza de date continand informatiile referitoare la datele cu caracter personal ale CLIENTILOR sai vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate ale acestui document, cu exceptia cazului in care transferul, vizualizarea, accesul etc. sunt cerute de catre organele abilitate la un anumit moment.

ESMED GROUP S.R.L. nu este responsabila pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine datele cu caracter personal ale CLIENTILOR.

Prin date cu caracter personal se inteleg orice informatii referitoare la o persoana fizica.

Prin completarea formularului de comanda CLIENTUL isi da consimtamantul ca datele sale cu caracter personal sa fie prelucrate si utilizate de catre VANZATOR.

VANZATORUL va colecta, stoca, procesa si sau utiliza datele personale furnizate de CLIENT in scopul administrarii si ducerii la indeplinire a CONTRACTULUI incheiat intre VANZATOR si CLIENT.

VANZATORUL se obliga sa respecte dispozitiile Legii nr. 677 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, publicata in Monitorul Oficial nr. 790 12.12.2001.

Pentru aducerea la indeplinire a CONTRACTULUI, VANZATORUL va transmite datele cu caracter personal culese de la CLIENT catre firma de curierat care efectueaza livrarea    produselor.

CLIENTUL are dreptul de a solicita in orice moment corectarea, modificarea, stergerea sau blocarea datelor sale personale.

VANZATORUL nu solicita si nu stocheaza in nici un fel informatii cu privire la cardurile bancare ale CLIENTULUI.

VANZATORUL se obliga ca datele cu caracter personal colectate de la CLIENTI sa fie utilizate numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, transfere etc. baza de date continand informatiile referitoare la datele cu caracter personal ale CLIENTILOR sai vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate ale acestui document, cu exceptia cazului in care transferul, vizualizarea, accesul etc. sunt cerute de catre organele abilitate la un anumit moment.

ESMED GROUP S.R.L. nu este responsabila pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine datele cu caracter personal ale CLIENTILOR.

Datele personale pe care le prelucram:

Cand accesezi somnusor.com sau cand ne contactezi folosind formularul de contact de pe site, vom prelucra informatii cu caracter personal de natura sa identifice o anumita persoana.

Datele cu caracter personal pe care le prelucram pot include:

1. Datele personale furnizate de tine

• Informațiile pe care le furnizezi atunci când utilizezi formularul de contact de pe site sau atunci cand completezi orice alte formulare de pe site (de exemplu, numele, adresa de e-mail și numărul de telefon);

Vom pastra o evidenta a corespondentelor prin intermediul site-ului.

Trebuie să furnizatii întotdeauna date exacte și sunteți de acord că, în absența oricărei actualizări, putem presupune că datele pe care le-ați furnizat sunt corecte.

Colectarea datelor dvs. personale și prelucrarea de catre  noi este necesara pentru:

• pentru a va contacta si/sau a va furniza informațiile sau serviciile pe care le-ați solicitat

Ne este permis să păstrăm datele dvs. personale atâta timp cât este necesar, având în vedere scopul prelucrării.

2.Date cu caracter personal pe care le colectam automat

Cand vizitezi website-ul somnusor.com, colectam automat anumite informatii, care includ:

–   adresa ta IP

 • informatii cookie, mai exact data si ora la care ai accesat serviciile noastre, software-ul sau browser-ul pe care le folosesti

 • informatiile despre sistemul de operare al computerului tau, cum ar fi setarile privind limba, harware-ul tau – informatii despre rezolutia ecranului folosit

 • locatia de unde accesezi site-ul nostru.

 •   informatii cu privire la istoricul accesarilor tale si activitatea ta pe site-ul nostru web, mai exact informatii cu privire la click-uri si la paginile pe care le-ai vazut, timpul petrecut pe site sau pe o anumita pagina, zonele de pe o animita pagina in care ti-ai indreptat atentia.

Utilizarea datelor cu caracter personal:

 1. Pentru a indeplini obligatiile noastre fata de tine in calitate de cumparator si pentru a livra produsele achizitionate de pe site.

 2. Pentru a te tine la curent cu situatia comenzilor tale pentru produsele comercializate de noi si achizitionate de pe site-ul somnusor.com

 3. Pentru a intocmi facturile aferente produselor achizitionate de catre tine de pe site.

D. Activitati de marketing

Utilizam datele cu caracter personal furnizate de tine pentru activitati de marketing, care pot include:

 1. utilizarea adresei tale de email, pentru a iti trimite newsletter cu privire la produsele noastre. Poti sa te dezabonezi de la comunicarile de marketing prin email, in orice moment, facand click pe butonul Unsubscribe din newsletter.

 2. pe baza informatiilor privitoare la activitatea ta pe site, putem include in Newsletter-urile noastre comunicari personalizate.

E. Imbunatatirea site-ului

Ne straduim in mod constant sa imbunatatim experienta ta pe site-ul somnusor.com si este posibil sa folosim datele cu caracter personal in scopuri analitice pentru a optimiza platforma online, conform activitatii tale, transformand site-ul nostru intr-unul mai usor de utilizat si mai agreabil.

Prelucrarea datelor personale

Pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, putem utiliza persoane imputernicite pentru prelucrarea datelor personale, precum furnizori de solutii IT necesare pentru managementul afacerii, inclusiv solutii de contabilitate, sau soft-uri online necesare administrarii site-ului. Vom incheia acorduri pentru prelucrarea datelor cu caracter personal cu toate persoanele imputernicite cu prelucrarea datelor personale, care vor include clauze corespunzatoare, care sa ne asigure ca acestea isi asuma obligatiile de a prelucra datele cu caracter personal (inclusiv obligatia de a le sterge sau a furniza la cerere datele prelucrate) in acord deplin cu legile aplicabile si ca ofera o protectie adecvata datelor tale cu caracter personal.

Durata stocarii

Avem la dispozitie solutii tehnice si organizatorice, pentru a facilita procesul pentru furnizarea la cerere si/sau stergerea datelor tale cu caracter personal.

Datele tale cu caracter personal vor fi sterse in momentul in care nu mai sunt necesare sau atunci cand iti retragi consimtamantul (acolo unde este cazul) si nu mai este necesar, din punct de vedere legal, ca noi sa mai stocam in continuare aceste date. Cu toate acestea, vom retine datele tale pentru momentul in care este necesar ca noi sa luam anumite decizii de natura tehnica prin sa asiguram accesarea site-ul in cele mai bune conditii.

Securitatea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt protejate de o infrastructura IT si masuri de securitate corespunzatoare.

Daca descoperim orice incalcare a datelor cu caracter personal, care prezinta un risc pentru drepturile si libertatile tale, vom informa Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Vei fi informat cu privire la incalcarea datelor tale cu caracter personal, daca acest lucru duce la un risc ridicat pentru drepturile si libertatile tale.

Drepturile tale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Ai urmatoarele drepturi cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, in conditiile prevazute de lege:

 1. Dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal

 2. Dreptul la corectarea oricaror date cu caracter personal incorecte sau incomplete;

 3. Dreptul de a iti retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor prelucrate pe baza de consimtamant.

 4. Dreptul la stergerea datelor tale cu caracter personal, in situatiile in care ti-ai retras consimtamantul, sau cand prelucrarea nu mai este necesara sau cand prelucrarea respectiva este contrara legii;

 5. Dreptul de a ne solicita sa transmitem o copie a datelor tale personale catre o entitate indicata de tine.

In cazul in care ai intrebari cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal sau daca doresti sa ne trimiti o solicitare prin care sa iti exerciti oricare dintre drepturile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, te rugam sa ne contactezi la [email protected]

Destinatarii informatiilor cu caracter personal

somnusor.com nu va furniza (prin vanzare sau inchiriere) catre terti informatiile tale cu caracter personal. Este posibil sa divulgam date cu caracter personal, firmelor de curierat in scopul realizarii livrarii produselor comandate de tine,  institutiilor care aplica legea, in masura in care acest lucru este solicitat prin lege sau este strict necesar pentru prevenirea, depistarea sau urmarirea penala a infractiunilor si a fraudelor sau daca suntem altfel obligati, prin lege, sa facem acest lucru. Este posibil sa fim nevoiti sa divulgam date cu caracter personal catre Autoritatile competente pentru a ne proteja si a ne apara drepturile sau bunurile sau drepturile si bunurile partenerilor nostri de afaceri.

Amendamente la Politica de protectie a datelor personale

Putem schimba din când în când această politică de confidențialitate fără o notificare prealabilă și vom posta politica de confidențialitate actualizată pe site, astfel încât să fiți întotdeauna conștienți de ce informații colectăm, de modul în care le folosim și de circumstanțele în care le dezvăluim.

Asigurați-vă că citiți în mod regulat această politică de confidențialitate. Continuarea utilizării site-ului în urma oricăror modificări va constitui acceptarea politicii de confidențialitate revizuită.

Întrebările și comentariile referitoare la această politică de confidențialitate pot fi trimise la adresa [email protected]

12. DREPTURILE DE AUTOR

Intregul continut al SITE-ului: texte, poze, logo-uri, elemente de grafica Web, scripturi, programe si alte date, numite generic „continut”, sunt si raman proprietatea ESMED GROUP S.R.L. sau, dupa caz, a furnizorilor producatorilor    produselor comercializate prin intermediul acestui SITE

13. CONDITII FINALE

CONTRACTUL este supus legii romane, eventualele litigii aparute intre VANZATOR si CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu este posibil, vor fi solutionate exclusiv de instantele romane .